Van idealen tot de strop

Op waarheid gebaseerd verhaal


Na een arbeidzaam leven besluit hij samen met zijn vrouw een boot te bouwen om de wereld te gaan bezeilen. Het was Bert die al jaren werkzaam was in de metaalindustrie en zich had opgewerkt tot een kwaliteitslasser van roestvrij staal. Jaren was hij rvs lasser en bekwaamde zich steeds meer. Samen met z'n vrouw Ina hadden ze wel eens een bootje gehad en ze waren nooit vergeten hoeveel plezier ze hadden op het water. Het vrijheidsgevoel trok ze nog het meest. De rust op weg naar de einder.

Bert en Ina besloten een schip te bouwen. Het moest er Eén van staal worden, van... Rvs natuurlijk en... Een zeilboot. 

Na vele plannen en vele tekeningen werd de knoop door gehakt... We gaan bouwen en daarna verkopen we huis en haard en gaan de wereld rond. 

Om onderweg geld te kunnen verdienen bedacht Bert dat er een enorme lastrafo in het ruim moest komen. Hij was immers een uitmuntende rvs lasser en zou overal ter wereld geld kunnen verdienen. 

Dus... 

Het schip, inclusief lastrafo, werd gebouwd. Ja... Van Rvs en een zeilschip. 

Na jaren van bouwen komt dan uiteindelijk het moment... 

De te waterlating en het vertrek... 

Daar gaan ze hoor... Bert en Ina, in hun zeilboot. Het is er niet groot maar alles is aanwezig. Ha... Die Bert heeft werkelijk aan alles gedacht. Ina, nou niet bepaald een sociaal dier maar erg lief, maakte er hun thuis van

... Met kleine dingetjes, een tekeningetje, een zelfgemaakte kralenketting, gehaakte kleedjes... Gewoon een heerlijk thuis voor haar en voor Bert. 

Ze hebben wat tochten gemaakt. Allereerst de buurlanden, om aan het schip te wennen en om in voorkomend geval nog wat aanpassingen te doen. En....

Intussen werd de grote zeereis gepland. Na enkele jaren is het dan zover... Ina en Bert gaan naar zee.... Maar... 

Maar... Dan.... 

Ineens.... 

Wordt Ina ziek, zo ziek dat ze snel, heel snel overlijd.... 

Ina..... Dood.... Ina... 

Waar is nou mijn Ina,.. Vraagt Bert zich elke dag af wanneer hij naar de sterren kijkt. 

Maar, de tijd.... Heelt niet... Maar Bert gaat naar zee. Nu, weer jaren verder zonder Ina wil hij de reis maken, hun reis, dat had hij haar immers beloofd. 

Maar... Dan... Tijdens het inslaan van de laatste proviand krijgt Bert een ongeluk.... Een.... Ernstig ongeluk... 

Bert heeft zowat alles gebroken wat een mens aan botten in z'n lijf heeft. 

Maar Bert, overleeft, Bert is een echte bikkel, een schipper en komt terug op z'n schip, op het schip van hem en Ina... 

Varen gaat niet meer lukken... Bert kan nauwelijks lopen, nauwelijks praten dus Bert komt met z'n schip in Hellevoetsluis terecht..... 


Wordt vervolgt...